Friday Date with Jonna Olsson

Jonna Olsson,

För snart 6 år sedan startade Jonna livsstilsbutiken H10 Market på Hästgatan 10 i Visby. På adressen fanns sedan tidigare det lilla varuhuset H10, med möbler, design och inredning samt ett café. Butiken är just nu i en utvecklingsfas

Jonna bor ett stenkast från butiken, granne med en av Visbys alla kyrkoruiner, med sin sambo Jonte och deras fyraåriga dottern Julie.

Hej Jonna, hur mår du just nu?

– Jo tack bra, vad kul att få ha en dejt med dig!

Tack själv! Vem är du?

– Jag är en inflyttad hälsingetös som nu bott i Visby sedan 2010 och vår dotter är född här. Så nu kallar jag Visby och Gotland för hemma! Jag driver livsstilsbutiken H10 Market i Visby sedan 2015.

Var hämtar du din energi?

– Mest på Strandpromenaden och Botaniska trädgården här i Visby. Men också i vårt hus i Hälsingland, Bollnäs.

Vad är du mest stolt över i livet?

– Min dotter Julie!

Vilka skulle du säga är dina utmaningar här i livet/vad skulle du vilja bli bättre på?

 – Oj, det är mycket man kan vara bättre på och det är nånting man alltid ska sträva efter tycker jag! 

När föddes ditt intresse för mode och inredning?

– Jag har alltid varit intresserad av kläder. Sen jag fick gå på stan själv, med kompisar, för första gången så har kläder varit ett stort intresse.

Fem favoriter i din garderob?

– Jeans i olika tvättar är det ultimata plagget. Sen kommer jeansjackan, vit krispig skjorta och nu till våren och sommaren så älskar jag klänningar. Sist, men inte minst, måste ju vara ett par riktigt fräsiga boots som passar till klänningen och jeansen.

Fem favoriter i ditt hem?

– Jag älskar vaser i olika former och färger, med färska blommor i så klart. Härliga coffee table-böcker som får ligga framme och vara snygga men också bläddras i såklart. Jag har en hang-up på kaffekoppar, jag kan inte få nog ( har många olika ). Och min tavla Tremolo, av konstnärinnan Pia Ingelse, där en kvinna virar in sig i en morgonrock. Den är så mycket jag på något sätt. Jag försöker så ofta jag kan att ta ett dopp i havet, iallafall sommartid. Så att gå ner i morgonrocken en varm sommarmorgon och ta ett dopp och sen ta en kaffe, på ett härligt café på vägen hem är ljuvligt! Sist men inte minst min kökssoffa, den är en klar favorit. Lyxen att få sträcka ut sig där efter middagen och så tar min sambo oftast disken – det är 10 p 😉

Vad är stil för dig?

– Det är en förlängning av dig, där du får leka och uttrycka dig så som du vill. Det finns inget rätt och fel utan det viktigaste är att du är bekväm, för det kommer spegla hela dig! 

Hur skulle du beskriva H10 Market för någon som aldrig varit där?

– Ett ställe där vi vill att alla ska känna sig inspirerade, det är vårt största fokus. Och att allt är handplockat, från skor till minsta lilla hårspänne, doftljus eller soffa.

Vad är du mest stolt över med butiken?

– Det som fyller den och då menar jag människorna. Vi har så härliga stammisar och kunder som gör mig till den stoltaste och gladaste i världen. Utan kunder inget vi!